I backspegeln

Radio och musik har alltid varit min grej. Jag var tidigt DJ på klassfesterna och släpade mina gigantiska Fisher-högtalare bort och fram till olika gympa-hallar. När jag var 13 år började jag sända radio på närradion i Falköping. Först som sändnings-tekniker ute i kontrollrummet, men snart hittade jag också ljudregeln till mikrofonen. Och sen gick det inte att stoppa. Radio Skaraborg i Skövde blev nästa anhalt, och där föddes mitt journalistiska intresse. Jag jobbade som såväl nyhetsuppläsare, programledare och livereporter åt olika P3-progam.

1994 fick jag erbjudande att börja jobba på TV4 i Skövde. Som reporter trodde jag, men innan jag visste ordet av hade jag hamnat framför kameran. Sen dess har det blivit mest tidiga morgnar men även en hel del sena kvällar, långa arbetspass och en väckarklocka som ringer på de mest konstiga tider. Men vilket fantastiskt inspirerande och utmanade jobb! Att varje dag få lära mig massor av nya saker och träffa nya spännande människor!

1998 fick jag frågan om jag ville ta över Richard Sjöbergs jobb i programmet Sverige Runt tillsammans med Elisif Elvinsdotter. Under två år bodde jag i Växjö och jobbade åt TV4 Sydost som programledare både lokalt och riks.

I början av 2000 flyttade jag från Växjö till Stockholm för att plugga projektledning. Jag fick möjlighet att kombinera mina studier med extra arbete som programledare på TV4 Stockholm och reporter på TV4 Nyheterna. Under studierna gjorde jag praktiktiden hos Titan Television och där fortsatte jag som producent och projektledare efter avslutade studier. Det var då mitt motorintresse väcktes.

Som projektledare för sommarupplagan av Kanal 5:s Motorjournalen hamnade jag för första gången på en motorbana. Året efter producerade jag och programledde ett motormagasin för SVT där vi följde bland andra Kenny Bräck och Rickard Rydell ute i världen. Och 2003  fick jag möjlighet att producera Mera Motor med Håkan Matson för dåvarande TV4 plus (Sjuan). På sommaren det året lyckades vi få produktionen av STCC i konkurrens med SVT som gjort det tidigare.

Sedan dess har mitt motorintresse bara blivit större och jag har fått allt fler vänner inom motorsporten. STCC, TTA, F1 – förkortningarna är oändliga. Men det är en speciell känsla att sitta i en stor OB-buss och tillsammans med duktiga kollegor få live-producera actionfylld motorsport. Jag har genom åren producerat en mängd motorproduktioner åt ett flertal svenska tv-kanaler tillsammans med mycket duktiga journalister och tv-personligheter. Också det ett fantastiskt jobb.

Men ända sedan 1994 har TV4 alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Från mitten av 2000-talet fick jag möjlighet att jobba med Nyhetsmorgon, troligen det mest inspirerande jobb jag haft. Det är ett fantastiskt team som producerar sändningarna och det är underbara kollegor att jobba med. Det är bara den där väckarklockan jag nämnde tidigare som spökar. Jag har även fått jobba med TV4:s ekonominyheter och med den nystartade kanalen TV4 News.

Drygt 20 år gammal började jag på TV4. Mer än halva livet i rutan!